VCA

Nu ook code 95 mogelijk! 1 lesdag (7,5 uur). Code 95 punten: 7.

Basisveiligheid VCA

Met het Basisveiligheid VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA.   U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Wie? Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.

Waarom? Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een B-VCA diploma op zak weet u wat er van u verwacht wordt. Wat houdt B-VCA in? De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Geaccepteerde kwalificaties Voor B-VCA geldt dat Belgische en Duitse certificaten, diploma's of attesten met het VCA- of SCC-woord-/beeldmerk als gelijkwaardig geaccepteerd kunnen worden. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van B-VCA op voorwaarde dat hij het vak praktiseert.

Het diploma basisveiligheid VCA is 10 jaar geldig. Het VCA examen zal worden afgenomen door een erkend examencentrum (Ecabo en SSVV gecertificeerd).

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft. Waarom? Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft moeten voldoen. Wat houdt VOL-VCA in? De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.Geaccepteerde kwalificaties Voor VOL-VCA geldt dat Belgische en Duitse certificaten, diploma's of attesten met het VCA- of SCC-woord-beeldmerk als gelijkwaardig geaccepteerd worden. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van VOL-VCA op voorwaarde dat hij het vak praktiseert.

Het diploma VOL-VCA is 10 jaar geldig. Het VCA examen zal worden afgenomen door een erkend examencentrum (Ecabo en SSVV gecertificeerd)

Het is mogelijk om een digitaal proefexamen te doen bij VCA Infra, bezoek de website om het digitaal proefexamen te starten.

 

Digitaal proefexamen openen

Basisopleiding VCA: v.a. €225,00 excl. BTW

De opleiding bestaat uit 1 lesdag, met aansluitend het examen.

Basisopleiding VOL-VCA: v.a. €225,00 excl. BTW

De opleiding bestaat uit 1 lesdag, met aansluitend het examen. 

Alleen meedoen aan het examen kan ook, kosten hiervoor bedragen €89,- excl. BTW. Een lesboek kost €22,50 excl. BTW en kan voorafgaand aan het examen worden toegezonden. 

Direct contact

 

Topkwaliteit trainingen
Oplossingsgerichte service
Eigen klantportaal
Kennisbank voor al uw BHV vragen
Uw complete veiligheidspartner