Eerste Hulp bij Drank en Drugs (EHBDD)

EHBDD hulpverleners opleiding

Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het, overmatige, gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving.

De cursus EHBDD is een gecertificeerde cursus die al jaren gegeven wordt aan (professionele) hulpverleners op het gebied van: Kennis over middelen - Signaleren, reageren en triageren - Invloed sociale omgeving - Kennis over gebruikersmethoden - Preventie - Specifieke Eerste Hulp kennis (en praktijk)

De cursusdag is opgebouwd op basis van een aangename afwisseling van theorie en praktijk. Door middel van diverse werkvormen en de (ingebrachte) casuïstiek wordt u meegenomen in de wondere wereld van “Drank en Drugs”.

Doelgroep Deze training is speciaal ontworpen voor iedereen die in de praktijk te maken krijgt met middelengebruik en eerste hulp verlening. Deelnemers aan de training zijn BHV-ers, EHBO’ers, beveiligingspersoneel, social workers, overheidspersoneel etc.

EHBDD horeca hulpverlening

Naast het drankgebruik tijdens het uitgaan komt het steeds vaker voor dat er drugs worden gebruikt in het uitgaansleven. Met name bij Dance events die georganiseerd worden in clubs en reguliere uitgaansgelegenheden is er een toename van het gebruik. Tijdens (grootschalige) festivals is het al heel gebruikelijk dat er goed gekwalificeerd personeel aanwezig is die eerst hulp kan verlenen als er een ‘pilletje’ teveel is gebruikt. Nu is het dus tijd voor de horecagelegenheden.

Hoe ga je als horecamedewerker om met bezoekers die alcohol en/of drugs hebben gebruikt? Hoe signaleer je, preventief, dat het mogelijk fout gaat? En het allerbelangrijkste welke ‘eerste hulpverlening’ pas je toe? Heeft je horecagelegenheid ook een plek waar iemand even tot rust kan komen? Allemaal vragen die tijdens de training EHBDD voor horecapersoneel aanbod komen. In twee dagdelen wordt men klaargestoomd om in te kunnen grijpen als het ‘mis’ gaat. De horecamedewerker krijgt na de training een (persoonsgebonden) certificaat ‘EHBDD HORECA HULPVERLENING’ die twee jaar geldig is waar men ook werkzaam is. Daarna zal de medewerker een bijscholing moeten volgen om het certificaat weer met twee jaar te verlengen.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus zijn er enkele voorwaarden gesteld:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • In het bezit van een geldig EHBO diploma en/of BHV certificaat

Wilt u meer informatie over de cursussen en prijzen? 

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan!

Meer informatie

Cursus Eerste Hulp bij Drank en Drugs (EHBDD)

  • EHBDD hulpverleners opleiding

  • EHBDD horeca hulpverlening

Vraag offerte aan

Onderwerpen welke tijdens deze EHBDD cursus worden behandeld zijn onder andere; Basiskennis eerste hulp, reanimatie, AED, ademhaling, pijn op de borst, hartritmestoornissen, aanhoudende bewusteloosheid, ernstige oververhitting, ernstige onderkoeling, allergische reacties, gestoorde werkelijkheidsbeleving, herkenning van een overdosis, stimulerende middelen, verdovende middelen en hallucinerende middelen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het toevoegen van specifieke onderwerpen en maatwerk.