VCA

Nu ook code 95 mogelijk! 1 lesdag (7,5 uur). Code 95 punten: 7.

Basisveiligheid VCA

Met het Basisveiligheid VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA.   U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Wie? Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.

Waarom? Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een B-VCA diploma op zak weet u wat er van u verwacht wordt.
Wat houdt B-VCA in? De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.
Geaccepteerde kwalificaties Voor B-VCA geldt dat Belgische en Duitse certificaten, diploma's of attesten met het VCA- of SCC-woord-/beeldmerk als gelijkwaardig geaccepteerd kunnen worden. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van B-VCA op voorwaarde dat hij het vak praktiseert.

De opleiding bestaat uit 8 lesuren (1 dag), met aansluitend het basisveiligheid VCA examen (60 minuten) Kosten basisopleiding:v.a. € 225,00 exclusief BTW, maar inclusief koffie/thee, lesmateriaal en examenkosten. Alleen meedoen aan het examen kan ook, kosten hiervoor bedragen € 89,- ex BTW. Het diploma basisveiligheid VCA is 10 jaar geldig. Het VCA examen zal worden afgenomen door een erkend examencentrum (Ecabo en SSVV gecertificeerd).

 



Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.
Waarom? Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft moeten voldoen. Wat houdt VOL-VCA in? De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.Geaccepteerde kwalificaties Voor VOL-VCA geldt dat Belgische en Duitse certificaten, diploma's of attesten met het VCA- of SCC-woord-beeldmerk als gelijkwaardig geaccepteerd worden. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van VOL-VCA op voorwaarde dat hij het vak praktiseert.

De opleiding bestaat uit 8 lesuren (1 dag), met aansluitend het VOL-VCA examen (105 minuten) Kosten basisopleiding:v.a. € 225,00 exclusief BTW, maar inclusief koffie/thee, lesmateriaal en examenkosten. Alleen meedoen aan het examen kan ook, kosten hiervoor bedragen € 89,- ex BTW. Een lesboek kost € 22,50 ex. BTW en kan voorafgaand aan het examen worden toegezonden. Het diploma VOL-VCA is 10 jaar geldig. Het VCA examen zal worden afgenomen door een erkend examencentrum (Ecabo en SSVV gecertificeerd).