Vluchtweg aanduidingen (conform NEN 8112 en NEN 1414)

Vluchtweg aanduidingen (conform NEN 8112 en NEN 1414)

Bij een noodevacuatie dient een ieder via de kortst mogelijke vluchtweg een gebouw te verlaten. Middelen die u kunnen helpen zijn o.a. vluchtwegplattegronden en noodverlichting.

Vluchtwegplattegronden: 

Niet alleen bedoeld om de gebruikers te informeren over hoe ze in geval van nood het gebouw zo snel mogelijk kunnen verlaten ze geven tevens aan waar u zich op het moment van het aflezen van de plattegrond bevindt. Tevens worden er diverse voorzieningen op aangegeven zoals bijvoorbeeld blusmiddelen en de verzamelplaats.
Een vluchtweg plattegrond moet eenvoudig van opzet zijn waardoor hij voor een ieder te lezen is.

Noodverlichting:

Eenvoudig gezegd vallen onder de term noodverlichting volgens de NEN-EN 1838 vluchtrouteverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico.

Vluchtrouteverlichting:
De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen, dat de vluchtmogelijkheden goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtwegverlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtwegaanduiding. Vluchtwegaanduiding bestaat uit beeldtekens, de pictogrammen. Deze wordt in detail beschreven in de NEN 6088.

Anti-paniekverlichting:
Deze verlichting dient paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico:
Deze dient ervoor te zorgen dat personen, die door het wegvallen van verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een gevaarlijk proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

Samen met onze partner Arbo Fire Support kunnen wij u ont-zorgen!

Naast het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud leveren en plaatsen wij alle noodverlichtingsarmaturen in TL en LED uitvoering. 

VRAAG GEHEEL VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

  TERUG NAAR DIENSTEN